General

Parfumuri pentru copii: Când și cum să le folosiți?

Parfumuri pentru copii

Ați avut vreodată îndoieli cu privire la utilizarea parfumurilor pe copii și bebeluși? Deseori întâlnim în magazine parfumuri pentru copii și observăm că acestea sunt extrem de atrăgătoare, cu imagini și culori amuzante. Totuși, este aceasta singura diferență sau există un motiv pentru care parfumurile pentru copii au propria lor secțiune?

Este recomandabil ca copiii să poarte parfum? Aflați ce se ascunde în spatele parfumurilor pentru copii și toate informațiile despre acestea: de la ce vârstă pot fi folosite, cum să le folosiți și recomandări:

Prin ce diferă parfumurile pentru copii de cele pentru adulți?

Principala diferență față de un parfum obișnuit este că majoritatea parfumurilor pentru copii nu conțin alcool sau sunt în cantități minime.

Motivul? Pentru a se adresa unei categorii de vârstă mai largi și pentru a-i proteja pe cei mai tineri. Alcoolul este o substanță agresivă, în special pentru bebeluși, deoarece usucă și irită pielea și poate provoca iritații.

Al doilea este hipoalergenic. Parfumurile obișnuite conțin substanțe alergenice care pot provoca, de asemenea, reacții negative la copii. Prin urmare, utilizarea oricăruia dintre parfumurile din lista celor 26 de parfumuri naturale și sintetice nerecomandate pentru copii este evitată în parfumurile specializate, conform Comitetului științific al Comunității Europene.

Parfumuri pentru copii

De la ce vârstă este recomandabil să te parfumezi?

Adevărul este că nu există o vârstă recomandată pentru a începe să purtați parfum. De fapt, există pe piață parfumuri pentru bebeluși și copii. Ceea ce există sunt parfumuri potrivite pentru fiecare vârstă și, cu siguranță, nimeni nu s-ar gândi să aleagă același parfum pentru un adult și pentru un copil de opt ani.

Cu toate acestea, există persoane care consideră că bebelușii se simt bine cu mirosul lor natural, iar de la vârsta de doi ani încolo se recomandă folosirea parfumurilor pe copii, deoarece aceștia dobândesc o capacitate mai mare de a suporta acest tip de miros.

Memoria olfactivă

Simțul olfactiv are și el o memorie, iar un factor foarte decisiv atunci când vine vorba de alegerea parfumurilor care ne plac este modul în care ne fac să ne simțim și amintirile pe care ni le trezesc. Același lucru este valabil și pentru copii.

Ați observat care sunt mirosurile care îl atrag cel mai mult pe copilul dumneavoastră?

Încă din copilărie, ei încep procesul de explorare a lumii și de simțire a unor experiențe noi, folosindu-și simțurile și generând senzații de plăcere sau de neplăcere, care vor fi asociate cu stimulii externi prezenți. Ei bine, în această perioadă, simțul olfactiv este foarte important, deoarece ajută la diferențierea mirosurilor de senzațiile de bine sau de disconfort.

Recomandări finale

Acum că știți informațiile de mai sus, iată câteva recomandări finale pentru a profita la maximum de parfumurile pentru copii și pentru a le folosi pe copiii dumneavoastră în cel mai bun mod posibil:

1. Gândește-te la delicatețea pielii bebelușului tău: Probabil că ai mai încercat până acum creme și alte produse pentru piele și vei fi observat cât de sensibilă este aceasta. Cu cât este mai sensibilă, evitați parfumurile puternice și optați pentru colonii blânde și naturale.

2. Asigură-te că nu au alergii sau probleme de piele: Înainte de a le pulveriza parfum pe tot corpul fără să știi care sunt consecințele, poți încerca să îl aplici pe o zonă mică pentru a vedea cum reacționează și să vezi dacă nu i se va întâmpla nimic când îl vei aplica pe tot corpul.

3. Alegeți parfumuri suave, plăcute și care să le placă: Încercați ce parfumuri sunt preferatele lor și care nu sunt.

4. Aplicați pe haine: Una dintre cele mai bune modalități de a preveni ca mirosurile să intre în contact direct cu pielea este pulverizarea pe haine, în acest fel vă puteți asigura că acestea miros bine.

5. Verificați ingredientele: Nu uitați să citiți eticheta pentru a vă asigura că lista de ingrediente este scurtă și nu este dăunătoare pentru copiii dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *