General

De ce unele parfumuri persistă mai mult decât altele?

parfumuri persistă mai mult

Dacă îți place să jonglezi cu diverse arome în căutarea celei perfecte, cu siguranță ai observat că unele parfumuri persistă mai mult decât altele. Iată TOP 3 motive care explică acest fapt:

 

Concentraţia

Te-ai întrebat vreodată care e diferența dintre apă de toaletă, apă de parfum și apă de colonie? Fiecare dintre acestea au o concentrație diferită, ceea ce determină cât de mult va persista aroma. O apă de parfum va fi întotdeauna mai concentrată decât o apă de toaletă, ceea ce înseamnă că are un conținut mai scăzut de alcool și se evaporă mai puțin rapid. 

Reține: cu cât concentrația este mai mare, cu atât mirosul ține mai mult.

parfumuri persistă mai mult

Notele de parfum

Notele de bază au cea mai grea structură moleculară din orice parfum și alcătuiesc, în ansamblu, parfumul final. Unele note de bază sunt mai puternice decât altele, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra longevității unui parfum. Notele lemnoase și moscate sunt unele dintre cele mai populare note de bază, deoarece oferă un miros de lungă durată, spre deosebire de notele de vârf obișnuite, precum cele citrice și fructate.

Iată câteva sugestii de parfumuri cu asemenea note de bază.

Parfumul de damă ROUGE – inspirat de BACCARAT ROUGE 540 de la Maison Francis Kurkdjian, are o bază pământie-lemnoasă, care dă persistență și eleganță întregii compoziții.

Notele lemnoase și cele de ambră se regăsesc și în parfumul pentru bărbați Adventure – inspirat de Aventus de la Creed.

Pielea ta

Este curios faptul că dacă ai pielea uscată, parfumurile nu se pot absorbi la fel de ușor și se vor evapora mai repede. Recomandăm să te hidratezi mai întâi. Aplică un produs hidratant fără parfum pe piele. Această acțiune va face ca parfumul tău să aibă un siaj mai mare, acesta agățându-se de hidratantul folosit și rezistând mai multe ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *