General, Parfumuri pentru barbati, Parfumuri pentru femei

Parfumuri De Ciocolată: Un Deliciu Pentru Simțul Olfactiv

Parfumuri De Ciocolată: Un Deliciu Pentru Simțul Olfactiv

Ce-ar fi dacă am pune o notă de ciocolată în parfumul nostru? Oh, da, ciocolată într-adevăr! Acest ingredient afrodiziac și-a găsit din ce în ce mai mult adeziunea parfumierilor, care au reușit să ne ofere adevărate perle de dulceață (dar nu numai).

În mijlocul tendinței pentru parfumuri dulci și gourmet, nota de ciocolată primește o atenție specială din partea parfumierilor. Această notă delicioasă prinde viață din combinarea diferitelor materii prime.

Acestea pot fi sintetice, cum ar fi chocovanul și pirazinele (molecule sintetice care recreează mirosul de ciocolată), sau naturale, cum ar fi patchouli, boabele de tonka și mușchiul de habanol.

Originile ciocolatei

Ciocolata, sau mai degrabă boabele de cacao, sunt cunoscute încă de la cucerirea teritoriilor sud-americane în secolul al XVI-lea. Se spune că Cristofor Columb a adus primele boabe de cacao în Europa, aruncându-le de pe corabie pentru că a crezut că darul americanilor erau excremente de capră!

De pe vremea lui Cristofor Columb, însă, am învățat multe despre gustul bogat al acestor minunate boabe de cacao, iar ciocolata a devenit și rămâne și astăzi o delicatesă de care se bucură atât de mulți.

Cu toate acestea, până la începutul anilor 1990, nimeni nu îndrăznise să facă pariul nebunesc că ciocolata ar putea fi o materie primă în parfumerie. Nimeni în afară de Thierry Mugler, care a inițiat dragostea pentru parfumurile dulci.

Și de la această premisă, pornim lista noastră de astăzi, și anume parfumurile de ciocolată.

Produs recomandat inspirat de Alien Mugler

Angel di Thierry Mugler

Angel di Thierry Mugler

Angel de Thierry Mugler este parfumul care a revoluționat parfumeria modernă prin explorarea unor noi teritorii olfactive. Lansat în 1992, parfumul Angel surprinde prin notele sale de vârf citrice, prin inima sa fructată și exotică și prin notele de bază de vanilie, patchouli, dar și caramel și ciocolată!

Acest parfum dulce aduce amintiri din copilărie și râsete fericite, fără a fi deloc copilăros. Angel este un parfum afrodisiac de ciocolată care a cucerit inimile publicului, devenind rapid un best-seller internațional.

Valentino Uomo

Parfumuri De Ciocolată

Valentino Uomo este un parfum complex care se deschide cu note de bergamotă și condimente. În inimă, mirtul se îmbină cu cafeaua și gianduia, o pastă delicioasă de ciocolată și alune. Aceste note orientale gourmet se combină armonios cu cedru și cu o notă moscată de piele albă.

Valentino Uomo este cu siguranță unul dintre puținele parfumuri de iarnă pentru bărbați care miros a cafea și ciocolată delicioasă. Pe scurt, unul dintre cele mai iubite și apreciate parfumuri dulci pentru bărbați.

Produs recomandat inspirat de Le Male

Aquolina Chocolovers

Parfumuri De Ciocolată

Aquolina Chocolovers este parfumul perfect pentru toți cei care iubesc aromele dulci, cu nuci. Deloc surprinzător, este, de asemenea, unul dintre acele câteva parfumuri unisex ieftine care reușesc să facă oamenii să se îndrăgostească instantaneu de el.

Chocolovers este un parfum seducător și cremos, cu note delicioase de portocală, ciocolată și vanilie. Reușește bine să concureze de la egal la egal cu parfumuri celebre precum Prada Candy și Angel.

Diesel Loverdose Red Kiss

Parfumuri De Ciocolată

O combinație ideală de cacao, fructe și patchouli, fără a deveni vreodată prea untos sau greu. Are o prospețime minunată, datorită notelor sale de măr, bergamotă, piersică și coacăze negre.

Este unul dintre acele parfumuri irezistibile, delicioase și afrodiziace, care devin cu atât mai bune cu cât rămân mai mult pe piele.

Acesta este unul dintre acele puține parfumuri de iarnă fără vanilie care reușesc să capteze atenția în cel mai bun mod posibil. Ar putea fi aproape descris ca fiind copilul dragostei dintre Sì Passione al lui Giorgio Armani și Angel al lui Mugler.

Produs recomandat inspirat de Scandal Jean Paul Gaultier

Gourmand Coquin di Guerlain

Parfumuri De Ciocolată

Gourmand Coquin, grațios și surprinzător de dulce, se remarcă în universul chic, elegant, uneori chiar foarte clasic al casei Guerlain. Principalul său obiectiv este să ne surprindă cu arome neobișnuite (mai ales pentru casa Guerlain) și asociații originale.

Reprezintă dorința, dorința aproape gurmandă de a gusta o femeie “apetisantă”, care incită corpul și simțurile. Pe scurt, un parfum de ciocolată de neuitat.

Kokorico Jean Paul Gaultier

Parfumuri De Ciocolată

Pământesc, picant, ascuțit. Un amestec distinctiv și original de cacao uscată și lemn, cu unele nuanțe de vetiver. Parfumul Kokorico are o notă de cacao foarte pură, bogată și intensă, precum și o notă masivă de frunze de smochin.

Olivier Cresp și Annick Menardo (nasurile din spatele Kokorico – precum și multe alte capodopere ale parfumeriei moderne) au creat cel mai interesant parfum din întreaga colecție Jean Paul Gaultier.

În concluzie, introducerea notei de ciocolată în parfumerie a adus un nou nivel de bogăție și complexitate în aromele tradiționale și a permis crearea unor parfumuri dulci, gourmet și seducătoare.

Ne-ar plăcea să aflăm care sunt parfumurile voastre preferate de ciocolată și ce caracteristici vă atrag cel mai mult la aceste arome. Crearea unui dialog interesant și împărtășirea de opinii poate aduce noi perspective și informații valoroase despre lumea parfumurilor de ciocolată. Așadar, vă încurajăm să împărtășiți gândurile și experiențele voastre și să discutăm împreună despre aceste arome delicioase.

Produs recomandat inspirat de Creed Aventus

Citeste și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *