Parfumuri pentru femei

Totul despre renumitul parfum Baccarat Rouge 540

parfum Baccarat Rouge 540

Renumitul parfum Baccarat Rouge 540 este personal, dar din când în când, apare unul care este îndrăgit în mod universal. Cel puțin, acesta este cazul pentru Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian. Este un parfum în care numele în sine sună luxos, scump și atrăgător – care este tocmai scopul. Creat de prestigioasa casă de parfumuri franceză pentru a comemora cea de-a 250-a aniversare a cristalelor faimoase Baccarat, parfumul superb, de culoare aurie, are o origine memorabilă.

În ceea ce privește mirosul, unic, îndrăzneț și sofisticat sunt adjectivele cheie care însumează ambele branduri franceze. Potrivit lui Kurkdjian, “Am vrut să creez un parfum care să traducă senzația de transparență și densitate a cristalului; un parfum atemporal și contemporan prin numele și mirosul său, și unul inspirat de cristalul Baccarat în sine. Proiecția lui este foarte prezentă și recognoscibilă, umplând spațiul din jurul purtătorului. Este cu siguranță remarcabil.”

Deși Baccarat Rouge 540 a fost lansat inițial în 2015, Tiktok și rețelele sociale au adus această aromă luxuriantă înapoi la o renaștere semnificativă, stârnind curiozitatea noastră. 

Info rapida
Casa: Maison Francis Kurkdjian
Parfum: Baccarat Rouge 540
Concentrație: Apă de Parfum (EDP)
Parfumier: Francis Kurkdjian

Lansat 2015 Familie Ambră florală Descriere Un parfum născut din întâlnirea dintre Maison Francis Kurkdjian și Baccarat pentru a celebra cea de-a 250-a aniversare a producătorului de cristal, care mângâie pielea ca o șoaptă ambrată, lemnoasă și florală.

Volum: 0,37 fl oz (11 ml), 1,2 fl oz (35 ml), 2,4 fl oz (70 ml), 6,8 fl oz (200 ml)

Ce ne place:
• Aroma captivantă
• Amestec artistic de note – câte ceva pentru toată lumea
• Rezistență îndelungată
• Purtabilitate
• Valoare

Ce nu ne place:
• Prețul

Dacă ești fan al parfumurilor care își anunță prezența într-un mod grațios, dar ferm, nu vei regreta să încerci parfumul Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian.

Maison Francis Kurkdjian® este o casă de parfumuri înființată în 2009 în Paris, Franța, de Francis Kurkdjian și Marc Chaya. Francis Kurkdjian este un parfumier legendar, cu o serie de parfumuri și arome de renume mondial care îi poartă numele. Casa de parfumuri a dezvoltat numeroase parfumuri care au revoluționat industria parfumurilor cu note olfactive de înaltă calitate și arome semnătură.

parfum Baccarat Rouge 540

Cine este Francis Kurkdjian?

parfum Baccarat Rouge 540

Francis Kurkdjian este un parfumier de renume internațional din Franța. Profund patriot față de rădăcinile sale, creațiile sale de parfumuri sunt, în mod previzibil, în procesul tradițional de parfumerie franceză. Fiind unul dintre cei mai celebri parfumieri din lume, Francis preferă să creeze arome notoriu senzuale, cu o perfecțiune delicată.

Rise to fame al lui Francis a venit când avea doar 24 de ani, când a creat un bestseller internațional cu brandul de lux Jean Paul Gaultier, numit Le Mâle. În 2008, la doar 30 de ani, a primit titlul ilustru de Chevalier des Arts et des Lettres. Un revoluționar în lumea parfumurilor, Francis a înființat Maison Francis Kurkdjian® împreună cu Marc Chaya în 2009.

parfum Baccarat Rouge 540

Încă de la început, parfumul a avut o natură duală, cu transparență și ușurință pe de o parte și greutatea și culoarea cristalului pe de altă parte. “Am vrut un parfum care să fie în același timp învăluitor și aerisit, deși acestea sunt două noțiuni contradictorii în parfumerie”, explică designerul. Pentru a rezolva ecuația, el a compus o partitură olfactivă în trei acte, inspirată de magia Baccarat: mineralul, puterea focului și suflul meșterului care dă formă cristalului topit. Fără să se concentreze asupra genului purtătorului, Francis Kurkdjian a lucrat la o formulă foarte grafică, cu legături ușor de citit. Rezultatul, ca întotdeauna în munca lui, zguduie parfumeria franceză cu un dinamism proaspăt.

Numele Baccarat Rouge 540 provine de la metamorfoza cristalului, luând în considerare modul în care celebra culoare roșu rubiniu aurit a Baccarat este creată în candelabrele sale. Kurkdjian explică faptul că pulberea de aur de 24 de carate este amestecată cu cristal transparent și adusă treptat la topire la 540 de grade Celsius pentru a obține o strălucire stacojie, care este acum considerată semnătura Baccarat. “Procesul combină minerale, foc și o meșteșugire extraordinară, trei elemente pe care am vrut să le infuzez în parfum”, ne spune el.

Baccarat Rouge editie limitata

A fost creat inițial într-o minunată sticlă de cristal Baccarat, într-o ediție limitată de 250 de sticle de cristal numerotate de 100 ml, la prețul de 4000 de dolari SUA, pentru a celebra aniversarea. Apoi, MFK a creat amabil o versiune pentru “muritori”, la aproximativ 300 de dolari SUA pentru o sticlă de 70 ml.

De la Maison Francis Kurkdjian: O istorie, un domeniu de expertiză, un nume. Baccarat Rouge 540 își trage inspirația din inima atelierului, care sărbătorește cea de-a 250-a aniversare cu acest eau de parfum. Puternic și distins, numele său evocă o metamorfoză a unui cristal limpede amestecat cu pulbere de aur de 24 de carate și adus treptat la topire la 540 de grade, trezind o strălucire stacojie.

A fost de asemenea o alegere naturală să includă Baccarat Rouge 540 în colecția de parfumuri aniversare de astăzi de la Maison Francis Kurkdjian. Lansat în 2014 în doar 250 de sticle de cristal numerotate, Baccarat Rouge 540 a câștigat acum un nou avânt într-un nou cadru, sticla semnătură Maison Francis Kurkdjian.

Cum miroase Baccarat Rouge 540?

parfum Baccarat Rouge 540

Notele cheie ale Baccarat Rouge 540, ambra, iasomie, șofran și cedru, oferă o aromă cu adevărat misterioasă și senzuală. Nu este ușor și aerisit (cel puțin nu pentru mine), dar intens, plin de corp și decadent într-un mod în care cele mai multe parfumuri florale sau citrice nu sunt. Buchetul este lemnoas, cu o notă de bază picantă și o căldură generală care este ceva special. În plus, o dulceață foarte subtilă iese în evidență odată cu purtarea prelungită, dovedindu-se a fi unul dintre cele mai complexe mirosuri pe care le-am întâlnit.

Potrivit lui Kurkdjian, Baccarat Rouge 540 are o proiecție complexă, cu mai multe fațete. “Fiecare se simte atras de un aspect mai mult decât de altele”, spune el, iar după ce l-am încercat personal, pot confirma.

Deși nu este copleșitor, aș spune că Baccarat Rouge 540 este îndrăzneț. Acest parfum este pentru cineva care vrea să domine încăperea și să atragă atenția – timizii să se abțină. Este concentrat, așa că mai puțin înseamnă mai mult. Am pulverizat o singură dată pe încheietura mâinii și am tamponat excesul pe celelalte puncte de presiune, așadar o sticlă probabil că mă va ține mult timp.

Proiecția, acel termen sofisticat francez care se referă la urma sau voalul pe care îl lasă parfumul în urmă, este punctul principal de vânzare pentru mine. Pregătiți-vă să fiți învăluiți într-o aromă de lux de la amurg până la răsărit. La zece ore și un duș după prima pulverizare, încă mai simțeam urme subtile de ambra și șofran emanând de pe corpul meu. Acest nivel de longevitate m-a impresionat.

Baccarat Rouge 540 este, de asemenea, un parfum unisex, iar deși mirosul seducător mirosea plăcut pe mine, mi-a plăcut mai mult pe soțul meu. Pe el, a luat o aromă lemnoasă de chihlimbar, îmbătătoare, care era confortabilă și delicioasă. S-ar putea să împărțim sticla. 

În ceea ce privește purtabilitatea, acesta este genul de parfum care poate evolua odată cu ziua ta. Un recenzent de la Nordstrom l-a descris ca un parfum pentru directori generali, și înțeleg de ce. Este suficient de puternic (dar nu sufocant) pentru a fi purtat la o întâlnire de consiliu, și suficient de elegant pentru a se potrivi cu o noapte de gală.

Este Baccarat Rouge 540 un parfum scump?

Da, fără îndoială. Dar este special? Cu siguranță. Acest miros atemporal merită un loc alături de Chanel No. 5 și Miss Dior. Nu văd popularitatea lui scăzând în viitorul apropiat, dar sunt încântată să îl fi adăugat în colecția mea de parfumuri. 

Notele de vârf sunt șofran și iasomie. Nota de mijloc este chihlimbar. Nota de bază este cedru. Credeți-mă când spun că Baccarat Rouge 540 este un parfum polarizant. La prima mirosire, fie îl vei iubi, fie îl vei urî, dar nu vei rămâne fără o părere. Caracterul său este atât de excentric, încât se află într-o clasă proprie. Multe case de parfumuri care încearcă să le imite au încercat să îl reproduca cât mai bine posibil, dar totuși nu reușesc să surprindă magia creației originale.

Fiind un parfum care va atrage întotdeauna complimente, este unul dintre principalele motive pentru care oamenii sunt atrași de Baccarat Rouge. Nu numai că îți afirmă propriile gusturi, dar parfumul este invizibil, ceea ce implică o observație atentă.

Produs recomandat inspirat de Baccarat Rouge 540

Longevitatea parfumului Baccarat Rouge 540

În ceea ce privește longevitatea, Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian depășește toate așteptările: parfumul persistă pe piele timp de peste 24 de ore. Pulverizați-l pe păr și haine, iar mirosul va dura zile, dacă nu chiar săptămâni. Pe bune, acesta este un parfum foarte puternic. Pot să-l simt chiar și după ce fac duș – și se știe că fac dușuri lungi și hidratante. Încă îl simt în păr și pe perna mea zile mai târziu. Cât despre haine… a persistat pe geaca mea de piele timp de peste o lună.

parfum Baccarat Rouge 540

Sillage Baccarat Rouge 540

Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian are o proiecție și o urmă atât de puternică încât anunță prezența ta. Este unul dintre acele parfumuri care lasă în urmă un traseu de miresme amețitor și determină oamenii să te urmeze pe stradă și să te întrebe ce parfum porți.

Stratificarea parfumului

Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian este un parfum fantastic pentru stratificare. Poate fi combinat cu aproape orice (cu condiția, desigur, să fie alese bine) și își va ridica partenerul de infracțiuni la înălțimi de neimaginat. Combinați Baccarat Rouge 540 cu Oud Satin Mood, ambele de la Maison Francis Kurkdjian, pentru un parfum întunecat, opulent și misterios, fără egal. Combinați Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian cu Lost Cherry de la Tom Ford pentru un parfum aerisit, amețitor, de chihlimbar și cireșe, cu o proiecție remarcabilă și o longevitate uluitoare. Combinați Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian cu Aventus de la Creed pentru un parfum masculin uluitor, destinat să creeze amintiri de neuitat. Combinați Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian cu Delina Exclusif de la Parfums de Marly pentru un parfum irezistibil de feminin, perfect pentru o noapte în doi. Bărbații vor descoperi că se combină la fel de memorabil cu Layton de la Parfums de Marly.

parfum Baccarat Rouge 540

Concluzii

Baccarat Rouge 540 de la Maison Francis Kurkdjian este un parfum excepțional care reușește să atragă atenția și să aducă o notă de lux în viața celor care îl poartă. Cu rădăcini adânci în istoria cristalelor Baccarat și în tradiția parfumeriei franceze, acest parfum sofisticat reprezintă o combinație seducătoare de note olfactive care se potrivesc atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Reînviat recent de rețelele sociale, Baccarat Rouge 540 continuă să impresioneze cu longevitatea, sillage-ul și versatilitatea sa, dovedindu-se a fi o adevărată capodoperă a artei parfumeriei. Acest parfum atemporal merită cu siguranță un loc în colecția oricărei persoane pasionate de arome deosebite și luxuriante.

Există o istorie îndelungată a utilizării parfumurilor ca declarație de modă. De asemenea, știm de secole despre natura medicinală a parfumurilor și a aromaterapiei. Prin urmare, utilizarea parfumurilor pentru a influența starea de spirit, a îmbunătăți încrederea și a provoca schimbări emoționale este bine documentată. Baccarat Rouge 540 este un parfum popular și deosebit de memorabil, care evocă fastul și luxul. De aceea, uleiurile parfumate Baccarat Rouge 540 sunt deosebit de eficiente atunci când sunt folosite pentru a ilustra opulența.

Scrieți în comentarii despre relația voastră cu Baccarat Rouge.

Un gând despre “Totul despre renumitul parfum Baccarat Rouge 540

 1. Avatar Lumy spune:

  Demențial. Întâi apare mirosul apoi persoana care îl poarta, te învăluie intr-o aura misterioasa. Cel mai tare ever.

 2. Avatar Ela Cirstea spune:

  Sublim,

 3. Avatar Dan Florentina spune:

  Cel mai bun parfum! Îl ador 😘

 4. Avatar Cocos Aurelian spune:

  BR 540 este un parfum care nu-si merita banii. Miroase frumos, dar atat. Nu este ceva complex, multifatetat, cu multe tranzitii, asa incat calatoria olfactiva sa ti-o petreci prin fiecare nota in parte. Este doar foarte usor de inteles si placubil. Dar pt a mirosi la fel de frumos (90%+ din mirosul originalului) recomand o clona dupa BR540, anume Khadlaj Oud Pour Noble. E atata de precis in cadrul mirosului, incat ai senzatia ca ai folosit originalul. Mirosi la fel, cu bani mai putini.

  Indiferent de hype, febra BR540 va disparea. A fost facut sa se vanda, sa tipe, sa fie mainstream. Nu e rau deloc ca si miros, dar e foarte simplist si liniar. Mici tranzitii si atat. Abia perceptibile. E totusi enervant sa il simti la tot pasul. E senzatia aceea ca toata lumea miroase la fel. Plus de amesteca pe strada si in mijloacele de transport cu Sauvage, Invictus, Aventus, Dylan Blue si altele.

  Daca vrei sa nu mirosi ca si toata Calea Victoriei, exista parfumuri mult mai complexe, diferite, multifatetate, care merita toti banii si care sunt de departe niste masterpiece-uri . Pt unele cunosc si clone:

  Spirit Of Dubai Meydan – North Stag Quinze Hypnotic Oud, Frederik Malle The Moon – Emir Identity Oud Crescent, Roja Amber Aoud – Ministry Of Oud Amber Oud, Gucci The Voice Of The Snake – Emir La Serpiente, Frank Boclet Cocaine – Emir Wayward Charlie, Xerjoff Richwood – Emir Fascination.
  Stand alone: Arabian Oud Blue Oud, Arabian Oud Madawi, Al Haramain Imperial Oud, Al Haramain Golden Oud, Acqua Di Parma Ambra, Acqua Din Parma Oud, Acqua Din Parma Colonia Ebano, Gucci Guilty Absolute, Orto Parisi Boccanera, Nasomoatto Hindu Grass, Beaufort Vi Et Armis, Montale Aoud Saffran, Mancera Wild Cherry, Nabeel Maghateer, Nabeel Ghanati, Afnan Tribute Blue, Afnan Tribute Black, Khadlaj Oud Pour Rouge, Khadlaj Musk Pour Narcis, Paris Corner Killer Oud Nights Of Arabia. Oricum, pt toate buzunarele.

  Cei care vor sa miroase diferit de segmentul mainstream, le recomand sa testeze cele enumerate mai sus.

  O zi faina!

  1. Avatar Aura spune:

   Superb!

 5. Avatar Oana spune:

  Da ! Intr-adevăr un parfum foarte frumos , însă mult prea copiat! 80 % dintre românce, miros a acest parfum respectiv Erba Pura ( ambele fake-uru , bineînțeles), acesta fiind și motivul pentru care nu am optat sa îl re-achiziționez ! 👎

 6. Avatar Oana spune:

  Da ! Intr-adevăr un parfum ok , însă mult prea copiat! 80 % dintre românce, miros a acest parfum respectiv Erba Pura ( ambele fake-uru , bineînțeles) acesta fiind și motivul pentru care nu am optat sa îl re-achiziționez, plus ca este un picuț prea dulce pentru vara ce urmeaza sa vina (…) ! 👎
  Singurul brand de parfumuri la care nu exista clona , pentru ca este mult prea complex și are o sumedenie de note care te poarta printr-o călătorie olfactiva pe toată durata zilei este superbul AMOUAGE !! Nu exista concurență! 🩷💜🩵💙💚💛🩷🖤🤎🩶🧡

 7. Avatar Ella spune:

  Nimic nu se compara cu Baccarat Rouge 540.Il știu din 2016,l-am descoperit singura,intr-o parfumerie din Austria,dar încă nu i-am găsit concurenta!Este singurul parfum de care pot spune ca “m-am indragostit’!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *