General, Parfumuri pentru barbati, Parfumuri pentru femei

Trenduri în Parfumerie în 2024: Ce (Nu) Purtăm

Trenduri în Parfumerie în 2024: Ce (Nu) Purtăm

A fi la curent cu ultimele trenduri în parfumerie poate fi o aventură captivantă pentru orice iubitor de arome. Pe măsură ce ne apropiem de un nou capitol în industria parfumurilor, este fascinant să observăm cum trendurile în parfumerie se transformă și evoluează, reflectând schimbările în preferințele și stilurile de viață ale consumatorilor.

  • Trendurile actuale în parfumerie se concentrează pe autenticitate și sustenabilitate.
  • Se observă o tendință către arome ce promovează bunăstarea și aromaterapia.
  • Crește popularitatea parfumurilor artizanale și a celor cu povești inspiratoare.

Trenduri în Parfumerie în 2024: Ce (Nu) Purtăm

Redescoperirea vaniliei

Deși vanilia nu este un ingredient nou sau la modă, experții se așteaptă ca această notă de parfum să revină în forță. Într-o epocă în care suntem inundați de noi alegeri în fiecare zi și unde există mereu ceva special de descoperit, uneori ne dorim doar confort și nostalgie. De aceea, experții se așteaptă ca mulți parfumieri să apeleze la un favorit familiar: vanilia. Este, până la urmă, o notă clasică de parfum de care toată lumea are amintiri pozitive. Prin urmare, experții se așteaptă la multe reinterpretări ale vaniliei; de la arome calde și gurmande, până la vanilii proaspete și picante.

Recomandare: Diptique Parfum

Diptique Parfum

Produs recomandat inspirat de Hermes Terre D’Hermes

Exprimare personală prin parfum

Parfumul este adesea folosit ca o formă de comunicare, de exemplu pentru a impresiona la o primă întâlnire. În 2024, totuși, vom vedea că tot mai multe case de parfumuri vor crea arome pentru propria noastră plăcere. Vrem să purtăm parfumuri personale care să ne accentueze caracterul și de care să ne bucurăm cel mai mult. De exemplu, observăm că semințele de ambrette devin un ingredient din ce în ce mai popular printre parfumieri. Această notă de mosc vegetal derivată din planta de hibiscus are o senzație foarte intimă și rămâne aproape de piele.

Recomandare: Fugazzi Parfum

Fugazzi Parfum

Produs recomandat inspirat de Armani Stronger With You

Aromaterapie și parfumuri „feel-good”

Aromaterapia este un ritual antic utilizat în diverse culturi datorită influențelor sale pozitive asupra stărilor noastre de spirit. În industria cosmetică, am văzut recent multe dezvoltări în domeniul aromaterapiei. Din ce în ce mai multe case de parfumuri descoperă cum să combine parfumul cu aromaterapia. Ne așteptăm ca să devină un trend integrarea parfumului în viața de zi cu zi într-un mod mai holistic. Parfumuri care îți deschid chakrele, cețuri calmante pentru corp care servesc simultan ca spray-uri pentru pernă (Brume D’Oreiller de la Marie Jeanne) și parfumuri „feel-good” cu note revigorante de citrice (Mefisto de la Casamorati) – vom vedea toate acestea în 2024.

Recomandare: Brume D’oreiller Parfum

Brume D'oreiller Parfum

Produs recomandat inspirat de Tom Ford Tobacco Vanille

Ingrediente spirituale

Așa cum am menționat mai sus, parfumurile cu o abordare orientată către bunăstare devin din ce în ce mai populare. Tot mai multe persoane trăiesc în orașe mari, lucrează în spatele unui ecran și pierd legătura cu natura. De exemplu, în ultimii ani, am observat o tendință crescătoare în mindfulness, meditație și yoga. Oamenii caută spiritualitate și un moment de relaxare. Prin urmare, ne așteptăm să vedem note de parfum botanice care ne ajută să ne ancorăm mai des, cum ar fi salvie, palo santo și tămâie. Fumul provenit de la aceste ingrediente botanice este folosit tradițional pentru a curăța aerul. Ca note de parfum, acestea conferă parfumurilor un aspect “pământesc” și ne ajută să ne conectăm cu noi înșine.

Bine de știut: Știați că cuvântul “parfum” provine de la tămâia arsă? Cuvântul parfum vine din latină “per”, care înseamnă “prin”, și “fumus”, care înseamnă “fum”.

Recomandare: Byredo De Los Santos Parfum

Byredo De Los Santos Parfum

Produs recomandat inspirat de Scandal Jean Paul Gaultier

Sustenabilitate și Recipientele Reîncărcabile

Industria parfumurilor are mult loc de îmbunătățire în ceea ce privește sustenabilitatea. Acesta este un lucru de care și noi la Skins suntem conștienți. De aceea, ne străduim să oferim cât mai multe mărci transparente în gama noastră, care sunt angajate conștient în favoarea sustenabilității. Preferăm formule curate bazate pe ingrediente organice, naturale și reciclate, ambalate în ambalaje reciclabile. Nu doar pentru că este bine pentru pielea și sănătatea noastră, ci și pentru că contribuie la un planet mai curat. În industria parfumurilor, suntem norocoși să vedem din ce în ce mai multe mărci care creează parfumuri reîncărcabile. De exemplu, recipientele reîncărcabile de la Kilian, Essential Parfums și Escentric Molecules.

Recomandare: Molecule 01 Parfum

Molecule 01 Parfum

Dragostea pentru meșteșuguri artizanale

Produsele handmade au crescut rapid în popularitate în ultimii ani, iar industria parfumurilor nu face excepție. Devenim din ce în ce mai conștienți de alegerile noastre și căutăm produse care emană calitate, meșteșugărie și un design unic. La Skins, oferim mai multe case de parfumuri care realizează ambalaje multifuncționale, artizanale. Gândiți-vă la flacoanele suflate manual de la Perfumer H și la cele de la Arpa, care sunt ambalate și într-un suport funcțional pentru săpun. Ambalajul din lemn al Mariei Jeanne nu este doar unic, dar poate fi și reutilizat ca un obiect stilat în casă. Ne așteptăm să vedem mult mai multe mărci transformând parfumurile și ambalajele lor în obiecte frumoase până în 2024.

Recomandare: Rain Cloud Parfum

Rain Cloud Parfum

Produs recomandat inspirat de Xerjoff Erba Pura

Parfumuri cu o poveste

În final, oamenii caută autenticitate și transparență ca niciodată înainte. Povestea din spatele produselor pe care le consumăm trebuie să fie adevărată și să adauge valoare vieților noastre. Inspirația din spatele parfumurilor și a ingredientelor acestora devine, prin urmare, din ce în ce mai importantă. De aceea, vom întâlni și mai mult storytelling în anul următor. Noi la Skins credem în puterea poveștilor. Parfumurile noastre sunt alese pe baza poveștilor unice și a pasiunii creatorilor din spatele fiecărui brand. De fapt, credem că experimentarea acestor povești este o parte esențială a descoperirii parfumului tău perfect. De exemplu, luați în considerare creațiile inspirate și sustenabile ale Veroniquei Gabai, inspirate de o copilărie pe Coasta de Azur.

Recomandare: Veronique Gabai Souvenirs De Tunisie Eau de Parfum

Veronique Gabai Souvenirs De Tunisie Eau de Parfum

Produs recomandat inspirat de Tom Ford Lost Cherry

Estetica Curată

Pe TikTok, am văzut pentru prima dată înflorind „estetica fetei curate”. Acest stil de viață, care este deosebit de popular datorită celebrităților precum Bella Hadid și Hailey Bieber, urmărește un aspect minimal și sofisticat. În timp ce în anii anteriori era un trend să porți machiaj colorat, să conturezi intens și să desenezi sprâncene ascuțite, acum look-ul curat este în ascensiune. Vedem din ce în ce mai multe cosmetice care subliniază frumusețea naturală mai degrabă decât să o ascundă. Acest lucru se reflectă și în alegerile de parfumuri ale persoanelor care aspiră la acest stil de viață curat. Gândiți-vă la parfumuri care seamănă cu pielea, cu un caracter sofisticat de săpun, ce amintește de pielea curată.

Referință: skins.nl


Sunteți fascinați de tendințele actuale în parfumerie? Aveți un parfum preferat care se aliniază cu aceste trenduri sau poate ați descoperit recent un parfum care v-a surprins? Lăsați un comentariu mai jos și haideți să continuăm această conversație aromatică, împărtășind descoperirile și preferințele noastre. 


Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *