General

Aromaterapia, ce este, cum funcționează și relația sa cu parfumeria

Aromaterapia si relatia cu parfumeria

Ați auzit vreodată de aromaterapie? În ultimii ani, aromaterapia a devenit din ce în ce mai populară, dar mulți dintre noi încă mai au îndoieli cu privire la ce este, la ce folosește sau dacă ar putea avea legătură cu parfumurile, astăzi vrem să vă spunem totul despre această terapie, dacă funcționează cu adevărat și ce legătură are cu parfumeria, dacă sunteți un fan al aromelor și al lucrurilor naturale o să vă placă aceste informații și vă vor fi foarte utile.

Ce este aromaterapia

Este o terapie complementară care pune în aplicare utilizarea uleiurilor esențiale extrase din diverse plante aromatice, ierburi, flori, frunze, fructe, semințe, lemn etc. care prin inhalare sau aplicare pe piele pot exercita efecte benefice de diferite tipuri, existând și uleiuri care pot fi ingerate și care sunt de asemenea terapeutice.

Deși aromaterapia a câștigat popularitate în ultima vreme, se știe că este o practică ce datează de secole, unde Hipocrate, un celebru medic grec, folosea uleiuri, esențe și plante în scopuri medicinale. Încetul cu încetul a evoluat până la ceea ce este astăzi, însă, în ciuda faptului că încrederea în acest tip de terapie nu este încă pe deplin susținută de studii științifice, aromaterapia este din ce în ce mai mult inclusă în diverse domenii ale medicinei ca terapie complementară.

Produs recomandat inspirat de Scandal Jean Paul Gaultier

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează aromoterapia, trebuie să ne adâncim puțin în importanța simțului olfactiv, în rolul pe care îl joacă în viața noastră de zi cu zi și în sutele de stimuli și reacții pe care acesta le declanșează în creierul nostru atunci când percepem un miros. Astfel, simțul olfactiv poate stimula pozitiv sistemul nostru limbic, care este responsabil de reglarea răspunsurilor emoționale ale creierului nostru și care, prin mirosuri plăcute, stimulatoare și terapeutice, generează sentimente de bunăstare, pace, liniște și un mai bun control asupra emoțiilor noastre, printre altele.

De exemplu, mirosul unui aliment în stare de putrefacție va genera automat în noi o reacție de dezgust sau de repulsie și nu îl vom mânca pentru că îl asociem cu un pericol pentru organismul nostru, la fel se întâmplă și atunci când îți miroși mâncarea preferată, simțul mirosului trimite semnale către creier care provoacă stimuli și reacții în creierul tău care te fac să începi să salivezi, Cam așa se întâmplă în cazul aromoterapiei, aromele pe care le percepem din uleiuri sau esențe intră în contact cu celulele noastre olfactive și generează un efect în creierul nostru, care declanșează diverse semnale și stimuli care se dovedesc a fi benefice pentru organismul nostru.

Aromaterapia

Funcționează cu adevărat?

Da! Există mai multe studii care susțin funcționalitatea aromoterapiei, demonstrând că uleiurile esențiale și esențele pot îmbunătăți sănătatea oamenilor sub diverse aspecte, cele mai frecvente fiind controlul sau gestionarea emoțiilor, ameliorarea anxietății, stresului, depresiei, îmbunătățirea stării de spirit, au efecte relaxante, ajută la îmbunătățirea odihnei făcând orele de somn mai odihnitoare și creșterea nivelului de energie în timpul zilei și în fiecare activitate zilnică.

Produs recomandat inspirat de Baccarat Rouge 540

Pe de altă parte, studiile au arătat, de asemenea, că aromoterapia poate îmbunătăți calitatea vieții persoanelor care suferă de boli cronice degenerative, poate reduce durerea cauzată de artrită, osteoartrită și chiar și la nivelul aparatului respirator s-au demonstrat efecte decongestionante și de ameliorare a simptomelor cauzate de răceală sau sinuzită.

Efectele pozitive sunt diverse și, încetul cu încetul, prin studii științifice, au fost demonstrate tot mai multe acțiuni terapeutice pe care uleiurile esențiale le exercită asupra organismului și sănătății noastre.

Pot fi parfumurile terapeutice?

Da! Poate că de mai multe ori ați experimentat îmbunătățiri ale stării de spirit sau sentimente de prospețime, pace, siguranță, bucurie sau bunăstare atunci când ați folosit parfumul preferat, poate chiar ați folosit un parfum care vă face să vă simțiți mai relaxată sau, dimpotrivă, mai energică sau mai activă, vi s-a întâmplat vreodată acest lucru?

Produs recomandat inspirat de Alien Mugler

Acest lucru se datorează faptului că toate parfumurile sunt compuse din esențe care pot proveni din plante, flori, ierburi, păduri, copaci, fructe etc., care sunt folosite în aromoterapie, doar că, cu diferența că concentrațiile sunt mai mari sau sunt esențe complet pure, în timp ce parfumurile sunt un amestec de diverși compuși, însă putem spune că parfumurile sunt cea mai apropiată întâlnire a noastră cu aromoterapia în viața de zi cu zi.

Deși nu sunt în totalitate terapeutice sau create în acest scop, de cele mai multe ori parfumurile ne ajută într-un fel, adaugă un parfum rafinat personalității noastre și, de mai multe ori, ne fac să primim un compliment care ne îmbunătățește fără îndoială starea de spirit.

În concluzie, ascensiunea aromoterapiei va continua să crească, deoarece s-a dovedit că oferă beneficii pe care cei mai mulți dintre noi caută să le obțină în prezent, spuneți-ne, ați îndrăzni să o folosiți?

Produs recomandat inspirat de Black Opium

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *