Fără categorie

Cum să îți mărești persistența parfumului tău

persistența parfumului

Cei mai mulți oameni cred că persistența unui parfum este direct proporțională cu prețul acestuia. Acest lucru este parțial adevărat, deoarece cu cât investiți mai mult în compoziția sa, cu atât veți avea un produs final de calitate. Este bine știut că toată lumea ar dori să dețină parfumul ideal, adică cel care persistă pe tot parcursul zilei.

Dar ce ar trebui să facem dacă nici măcar cel mai scump parfum nu rezistă pe pielea noastră? Care pot fi motivele? Există trucuri care te ajută să mărești persistența parfumului tău.

persistența parfumului

Atunci când corpul este mai cald, putem mirosi mai ușor parfumul. De aceea, se recomandă aplicarea parfumului pe zonele cele mai calde ale corpului, cum ar fi

– gât

– antebraț

– încheietura mâinii

– în spatele urechii

Pe scurt, în fiecare dintre acele zone în care vă simțiți cel mai mult pulsul.

De asemenea, trebuie să știți că unul dintre cele mai frecvente motive pentru persistența parfumului este pielea uscată. Uleiurile produse în mod natural de organismul nostru, eliberate prin piele, hidratează și fac ca parfumul să reziste mai mult timp.

Parfumul va persista mai puțin pe pielea uscată.

Pentru a preveni și, eventual, a remedia acest lucru, se pot pune în practică două trucuri. Primul este să aplicați o cremă fără parfum (sau cu aceeași gamă olfactivă) pe zonele indicate mai sus. Sarcina sa va fi de a fixa parfumul pe pielea dumneavoastră.

Masează ușor zonele în care simți pulsul și apoi aplică parfumul deasupra, de la o distanță de cel puțin 10 centimetri.

Al doilea truc este să folosiți un ulei după duș (cum ar fi Johnson’s Baby Oil sau orice alt ulei organic). Acest lucru va ajuta la hidratarea pielii și o va face moale și catifelată.

Alți factori care influențează persistența scăzută a parfumului

a. aer uscat în interiorul camerei (cauzat de aerul condiționat)

b. activitate fizică intensă și transpirația care rezultă din această activitate

c. stresul

Dacă nu doriți să aplicați parfumul pe piele, este posibil să îl pulverizați direct pe haine, mai ales dacă este o apă de colonie. Acesta din urmă, spre deosebire de eau de toilette, eau de parfum și parfum, are un procent mai mic de uleiuri esențiale. Va trebui să o aplicați mai des, deoarece este mai puțin persistentă decât celelalte versiuni menționate mai sus, dar veți avea siguranța că nu vă veți păta hainele. În acest caz, parfumul poate avea o aromă ușor diferită, dar va fi totuși mai persistent.

O altă opțiune ar fi să aplicați parfumul direct pe păr. De fapt, parfumul aplicat direct pe păr persistă mai mult timp. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la un mic detaliu: majoritatea parfumurilor conțin un procent ridicat de alcool, care poate usca părul sau chiar îl poate deteriora. Prin urmare, este rareori recomandabil să se pună în practică acest sfat. Alternativ, cumpărați un parfum pentru păr special conceput pentru a fi pulverizat pe păr.

Dacă sugestiile de mai sus nu dau niciun rezultat, rămâne o ultimă posibilitate: pulverizați parfumul de mai multe ori pe zi.
Nu este necesar să transportați întreaga sticlă cu dumneavoastră; există pe piață pulverizatoare reîncărcabile, ușoare, disponibile în multe culori.

Mici sfaturi pentru a prelungi persistența parfumului

Nu depozitați parfumul în zone fierbinți, umede sau puternic însorite. Acești trei factori au o influență negativă asupra longevității și calității parfumului.

O practică comună, dar total incorectă, a multora este aceea de a freca încheieturile mâinilor după ce a fost aplicat parfumul. În acest fel, piramida olfactivă a parfumului este modificată. De fapt, căldura generată de frecarea încheieturilor mâinilor face ca parfumul să se evapore mai repede, ceea ce face ca notele de inimă să se dezvăluie imediat. Acest lucru face ca parfumul să fie mai puțin persistent, având în vedere evaporarea timpurie a notelor sale de vârf.

În cele din urmă, dacă vrei un parfum care să se potrivească tipului tău de piele sau personalității tale, trebuie să optezi pentru calitate. Parfumurile de calitate au o concentrație mai mare de uleiuri esențiale și conțin ingrediente rafinate, așa cum este cazul parfumurilor de nișă.

Acestea se caracterizează prin parfumuri care nu sunt deloc comune, foarte persistente și calitativ superioare parfumurilor din comerț.

Există multe mărci din care puteți alege, dar Amouage, Montale și Serge Lutens sunt renumite pentru persistența parfumurilor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *