General, Parfumuri pentru barbati, Parfumuri pentru femei

Cel Mai Bun Parfum De Mosc Alb

Cel Mai Bun Parfum De Mosc Alb. Femeie care miroase un parfum

Moscul, folosit încă din antichitate pentru preparatele medicinale delicate datorită proprietăților sale antiseptice și emoliente, a devenit unul dintre cele mai dorite ingrediente în parfumerie începând cu secolul al VI-lea.

Într-adevăr, este un element indispensabil în industria parfumurilor, având în vedere capacitatea sa unică de a echilibra static compoziția și de a-i conferi o notă subtilă de senzualitate și căldură. De asemenea, moscului are proprietăți fenomenale de fixare, motiv pentru care este folosit pentru a reduce rata de evaporare a moleculelor mai ușoare, permițând în același timp formulei originale să reziste mai mult timp.

Produs recomandat inspirat de Black Opium

Origini de Parfum De Mosc Alb

Inițial, termenul de mosc a fost folosit pentru a desemna substanța obținută din glandele aromatice ale unei specii de cerb mosc (cu colți foarte distinctivi), despre care se crede că are proprietăți afrodisiace.

Aceasta este cea mai scumpă variantă de mosc de pe piață și, de asemenea, cea mai rară, deoarece această specie de cerb este pe cale de dispariție.
Atât de mult încât un kilogram de mosc de căprioară costă mai mult decât un kilogram de aur, dar, din păcate, pentru a obține un kilogram este nevoie de uciderea a peste 160 de căprioare.

Din fericire, din 1979, vânătoarea lor a fost interzisă în multe state și, în consecință, a fost interzisă utilizarea moscului de animale în parfumerie. De fapt, există unele plante care posedă aceleași proprietăți ca și moscurile animale și care sunt folosite în locul lor, cum ar fi Ambretta și Angelica.

Termenul de “mosc alb” se referă la toate acele varietăți de mosc care nu sunt de origine animală. De fapt, există și alte animale cu glande care secretă mosc (șerpi, aligatori, rațe), dar, din fericire, inventarea moscurilor sintetice de către Alfred Bauer (1888) a limitat în mare măsură utilizarea lor.

Și acum, după această scurtă notă introductivă, să vedem care este cel mai bun parfum de mosc alb.

Din nefericire sau din fericire, nu vă recomandăm doar unul, ci o multitudine de parfumuri ieftine, dar și de lux, din care vă puteți lua exemplu, le puteți încerca și puteți afla care vi se potrivește cel mai bine.

TESORI D’ORIENTE MUSCHIO BIANCO (unisex)

Cel Mai Bun Parfum De Mosc Alb

Moscul alb de la Tesori d’Oriente este foarte curat și proaspăt și vă va da senzația că tocmai ați ieșit de la duș, totul la un preț fenomenal. Este un parfum foarte puternic, pe alocuri amețitor, dar și foarte senzual și de lungă durată pe o piele hidratată corespunzător.

Note de vârf: Aldehide, Iasomie, Flori albe
Note de mijloc: Trandafir
Note de bază: mosc, note lemnoase

L’ERBOLARIO MUSCHIO ACQUA DI PROFUMO (unisex)

Cel Mai Bun Parfum De Mosc Alb

Parfum dulce, învăluitor și confortabil. Are un ușor gust de pudră de talc și de lemn și trebuie dozat cu multă moderație dacă doriți să atrageți atenția în mod plăcut.

Note de vârf: Bergamotă
Note de mijloc: Ylang Ylang și iasomie
Note de bază: Coumarin, mosc alb și vanilie

Produs recomandat inspirat de Scandal Jean Paul Gaultier

ALYSSA ASHLEY WHITE MUSK

Cel Mai Bun Parfum De Mosc Alb

 

Un mosc foarte delicat, cremos și romantic, înconjurat de petale de trandafir, iasomie și ylang ylang. Pe scurt, un mosc floral cu un traseu și o intensitate moderată, care devine din ce în ce mai intrigant pe măsură ce trec orele.

Note de vârf: bergamotă și tarhon
Note de mijloc: Iasomie, Ylang Ylang, Trandafir, Liliac
Note de bază: mosc și patchouli

SERGE LUTENS CLAIR DE MUSC

Cel Mai Bun Parfum De Mosc Alb

Clair de Musc este un parfum delicat floral, aldehidrat și cremos, cu un ceva care îl face plăcut si unic. Este, de asemenea, un parfum curat și este o diferență clară față de un parfum “săpunit”. În primele minute, datorită aldehidelor, amintește ușor de Chanel nr. 5, dar apoi se transformă într-un parfum elegant, discret, intim și plăcut, cu o inimă moale, ca de talc.

Note de vârf: Bergamot și Neroli
Note de mijloc: Note florale, iasomie și iris
Note de bază: Lemn de santal

Produs recomandat inspirat de Dior Sauvage

MONTALE WHITE MUSK

Cel Mai Bun Parfum De Mosc Alb

O compoziție extrem de simplă, dar delicată și curată. Aici, moscul alb este fin îmbogățit cu ulei de Ylang Ylang și frunze de violete, ceea ce îl face moale și pufos. Încât parfumul este rafinat de delicios, foarte primitor și cald. Ușor de purtat, de oricine și în orice moment, pentru că are un traseu care ar putea fi aproape descris ca fiind “intim și personal”. Un parfum liniar care place și este plăcut.

În concluzie, moscul, un ingredient valoros în parfumerie, a evoluat de-a lungul timpului, trecând de la utilizarea moscului animal la variante vegetale și sintetice. Moscul alb, în special, este un ingredient popular în parfumuri datorită proprietăților sale emoliente, antiseptice și de fixare. Am prezentat o selecție de parfumuri care includ mosc alb în compoziție, variind de la opțiuni accesibile până la cele de lux. Fiecare dintre aceste parfumuri oferă o combinație unică de note și arome, astfel încât să puteți alege cea mai potrivită opțiune pentru gustul și stilul dumneavoastră personal. Nu ezitați să explorați și să experimentați, până când veți găsi parfumul perfect care să vă reprezinte.

Produs recomandat inspirat de Versace Eros

Dacă aveți păreri, sugestii sau întrebări legate de acest articol, lăsați un comentariu mai jos. Valuăm feedback-ul cititorilor și abia așteptăm să aflăm experiențele voastre cu parfumurile recomandate. Să construim o comunitate înțeleaptă și informată, învățând reciproc.

Citeste și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *