General

Tendință sau Anti-Trend în parfumerie 2023

Tendință Sau Anti-Trend În Parfumerie 2023

Parfumurile trec prin cîteva schimbări în acest an

Parfumeria, la fel ca și moda, este influențată de diverși factori – sociali, economici și culturali. Societatea se schimbă și apar noi nevoi, iar acest lucru afectează cu siguranță dezvoltarea parfumurilor. Fiți atenți la tendințe atunci cînd doriți să vă actualizați colecția.

Tendința economisirii

În prezent, se observă o tendință crescîndă de achiziționare a parfumurilor la prețuri mai accesibile, datorată unui număr de factori. O situație economică precară în multe țări face ca oamenii să își ajusteze cheltuielile, inclusiv cele pentru parfumuri. În plus, mulți producători de parfumuri lansează game la prețuri accesibile care au o calitate și o rezistență similară cu cele ale parfumurilor mai scumpe, deoarece unii consumatori preferă să cumpere mai multe parfumuri mai ieftine, pe care să le schimbe în funcție de starea de spirit și de sezon.

 

parfum

Tendința economisirii

Noile tendințe din industria parfumurilor nu se referă doar la parfumuri, ci și la responsabilitatea de mediu a producătorilor. Mărcile au început să folosească sticle reutilizabile, precum și să aleagă ingrediente mai ecologice pentru parfumurile lor. Aceste schimbări reflectă evoluția industriei și dorința acesteia de a avea un viitor mai sustenabil.

Produs recomandat inspirat de Versace Eros

Stratificare multiplă

Acum puteți aplica două sau trei parfumuri în același timp, creând combinații unice. Zoomerii nu caută doar parfumuri de specialitate și mărci de nișă, ci le place să se joace și să experimenteze cu stratificarea parfumurilor. De exemplu, puteți amesteca note florale cu parfumuri lemnoase sau fructate pentru a crea un aspect unic. Există un moment de stratificare a parfumurilor, iar mărcile devin creative, încorporându-și parfumurile iconice în îngrijirea corpului și a părului, eliminând cu totul nevoia de parfumuri convenționale. Este un nou joc pentru casele de parfumuri – și dacă primele săptămâni ale anului sunt un indiciu, aceasta este pregătită să fie o eră de transformare pentru industrie.

parfum

Stratificare multiplă.

Parfumuri goale

Să trecem acum la parfumuri: în 2023, nu doar parfumurile îndrăznețe și nervoase iau avânt, ci și cele “goale” – abia perceptibile. Mai ales parfumuri pudrate, moscate, calde și de chihlimbar. De exemplu, parfumurile iconice Replica de la Maison Margiela, parfumul You de la brandul de cosmetice Glossier sau chiar parfumul ușor al parfumului non-alcoolic Escentric Molecules Molecule 01.

parfumul ușor al parfumului non-alcoolic

Escentric Molecules Molecule 01

Aceste parfumuri “nude” accentuează individualitatea și creează un sentiment de naturalețe, atrăgând un număr tot mai mare de iubitori de parfumuri. Această tendință devine, de asemenea, populară în cazul mărcilor de nișă precum Byredo și Le Labo, care oferă o varietate de parfumuri subtile și discrete pentru diferite gusturi.

Produs recomandat inspirat de Le Male

Vanilia modernă nu se limitează doar la parfumuri

De asemenea, a găsit noi utilizări în bucătărie, de exemplu, vanilia poate fi adăugată la mâncărurile sărate pentru a le conferi o aromă și o savoare interesante. În plus, vanilia modernă este folosită în produse cosmetice, cum ar fi gelurile de duș, cremele de corp și șampoanele.

individualitate caută-te pe tine însuți

Vanilia modernă

Un exemplu de parfumuri noi de vanilie este un parfum amestecat cu flori de portocal și lavandă, care creează o compoziție unică și elegantă. Puteți găsi, de asemenea, parfumuri care combină vanilia cu tutunul sau cu pielea pentru a crea mirosuri unice și memorabile.

Produs recomandat inspirat de Baccarat Rouge 540

Este anti-trend să ai un parfum pentru fiecare ocazie?

Anti-trend este un termen care se referă la tendința opusă modei actuale. A purta un singur parfum pentru toate ocaziile nu este, probabil, un anti-trend, deoarece nu are legătură cu tendințele actuale ale modei.

parfum

anti-trend

Un exemplu de antitendință în parfumerie ar putea fi utilizarea uleiurilor naturale de parfum în locul parfumurilor sintetice care au devenit populare în ultimii ani. Unele persoane aleg parfumurile naturale din motive de responsabilitate față de mediu sau din cauza convingerilor personale privind utilizarea ingredientelor naturale în locul celor sintetice. În loc să cumpere noi parfumuri sintetice, aceștia pot folosi uleiuri de parfum care pot fi combinate pentru a crea parfumuri unice, ceea ce reprezintă, de asemenea, un anti-trend în industria parfumurilor.

Un alt exemplu de antitendință în parfumerie poate fi faptul că unele persoane refuză să folosească parfumuri deloc. Aceștia pot crede că parfumul poate provoca reacții alergice sau pur și simplu nu le place mirosul. În schimb, preferă să folosească produse corporale neutre sau parfumul natural al pielii lor.

Se poate menționa,  putem menționa anti-trendul de a folosi parfumuri puternice și de lungă durată, care îi pot face pe ceilalți să se simtă inconfortabil. În schimb, oamenii pot opta pentru parfumuri mai ușoare și mai proaspete sau pot folosi spray-uri de corp cu un parfum mai delicat.

Concluzie

În cele din urmă, unele persoane pot alege parfumuri care nu sunt potrivite pentru sexul sau vârsta lor. De exemplu, bărbații pot alege parfumuri florale, iar femeile pot alege parfumuri mai grele și mai afumate, ceea ce poate fi considerat, de asemenea, un anti-trend în industria parfumurilor.

De asemenea, industria parfumurilor continuă să evolueze și să creeze noi tehnologii pentru a crea parfumuri mai durabile și mai ecologice. Acest lucru reflectă tendința generală a societății de a se îndrepta către un stil de viață mai durabil și mai responsabil față de mediu.

În general, lumea parfumeriei oferă o gamă largă de parfumuri pentru toate gusturile și stările de spirit, iar fiecare își poate găsi propriul parfum unic care să îi reflecte personalitatea și stilul de viață.

Care este anti-trendul în parfumerie care vă atrage? Ce factor este mai important atunci cînd alegeți un parfum – tendința sau preferința personală?  Haideți să discutăm!

Produs recomandat inspirat de Baccarat Rouge 540

Citeste și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *