7 lucruri interesante despre parfumuri pe care merita sa le cunosti
Exista cateva lucruri interesante despre parfumuri pe care ar trebui sa le cunoastem in lumea parfumeriei, aceleasi lucruri care fac din aceasta industrie ceva deosebit, extrem de popular si distins in intreaga lume. Cititi mai departe si aflati de ce acelasi parfum miroase diferit la doua persoane, ce inseamna proiectia unui parfum, de unde provin ingredientele unui parfum si tot ce ar trebui sa stiti despre parfumuri.
Parfumul miroase diferit pentru fiecare persoană
Ni s-a întâmplat mai multora dintre noi să simțim un parfum pe cineva și ne-a plăcut, l-am cumpărat și Oh, Surpriză! Acest lucru se datorează faptului că pielea noastră oferă un profil unic fiecărui parfum și datorită acestui lucru rareori un parfum va mirosi la fel pe două persoane diferite, ținând cont de pH-ul și tipul nostru de piele, fie că este mixt, gras sau uscat, Incredibil, nu-i așa?
Longevitatea unui parfum nu depinde doar de compoziția sa.
Deși compoziția unui parfum influențează longevitatea acestuia, rolul pe care pielea noastră îl joacă în fixarea pe care o are un parfum este extrem de important, astfel că durata unui parfum odată aplicat pe noi depinde de 3 factori, hidratarea pielii noastre, pH-ul și tipul de compoziție a parfumului, fie că este o apă de colonie (EDC), apă de toaletă (EDT) sau o apă de parfum (EDP), aceasta din urmă având un grad mai mare de concentrare a compușilor aromatici, care îi cresc longevitatea.
Proiecția unui parfum depinde de compoziția sa.
Proiecția este capacitatea unui parfum de a fi mirosit de la distanță după ce a fost aplicat, fiecare parfum are o proiecție complet diferită, care depinde în întregime de compoziția parfumului, dar în același timp merge mână în mână cu longevitatea pe care parfumul o are asupra noastră.
De exemplu, există parfumuri care au o longevitate mare, dar proiecția lor este foarte discretă, astfel încât nu toți cei din jurul nostru îl vor putea percepe, în timp ce există cazuri complet opuse, în care parfumul are o proiecție mare, în care fiecare persoană care se află în apropierea noastră va putea percepe parfumul nostru, dar longevitatea acestuia este scurtă.
Fiecare tip de piele se combină cu diferite parfumuri
Deși știm că toate familiile olfactive sunt compatibile și potrivite pentru toate tipurile de piele, există parfumuri care se combină mai bine și creează un parfum mai rafinat pe anumite tipuri de piele, iată care sunt combinațiile de parfumuri și tipuri de piele pe care experții recomandă să le combinăm:
Parfumurile intense, cu arome lemnoase sunt recomandate pentru tenurile uscate, în timp ce parfumurile cu tendință spre arome de pădure, de rășină și orientale sunt recomandate pentru tenurile mixte, iar parfumurile acvatice, florale sau de citrice sunt recomandate mai degrabă persoanelor cu tenul gras.
Un acord în parfumerie se referă la un amestec armonios.
De mai multe ori am citit acord în descrierea unui parfum, acordurile în lumea parfumeriei se referă la un amestec care are două sau mai multe ingrediente în compoziția principală a parfumului, cu alte cuvinte un acord este structura parfumului la care se adaugă note pentru a crea un amestec armonios care fac un parfum unic.
Ingredientele parfumurilor nu sunt întotdeauna naturale
Ingredientele, cunoscute și sub numele de materii prime, pot fi atât naturale, cât și artificiale, în timp ce ingredientele naturale pot proveni din flori, copaci, păduri, scoarță, plante, semințe, mirodenii și altele, ingredientele artificiale sunt create pe cale sintetică prin extragerea din materiile prime a compușilor chimici care vor genera un parfum unic.
Dulapul sau un sertar întunecat este cel mai bun loc pentru a vă păstra parfumul.
Nu uitați că un loc întunecat este cel mai bun loc pentru a vă păstra parfumul, deoarece prin evitarea contactului sau a expunerii la razele soarelui și prin garantarea condițiilor potrivite, cum ar fi un climat răcoros sau o temperatură adecvată, calitatea parfumului, proiecția și longevitatea vor rămâne intacte, oferind parfumului nostru o durată de viață de până la 2 ani.